فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال یکم شماره 2 (پاییز 1391)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال یکم شماره 2 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد علی جهانی*، راضیه منتظرالفرج، محمد امیری، آزیتا علی نژاد، صدیقه نیکخواه، نسیبه عباسی وند صفحه 1
    زمینه و هدف
    شاخص توده بدن از مهم ترین شاخص های بین المللی ارزیابی سلامت جسمی و آگاهی در مورد تغذیه مطلوب در طی دوران نوجوانی محسوب می شود. هدف پژوهش تاثیر تغذیه بر شاخص توده بدن دانش آموزان مقاطع راهنمایی و دبیرستان شهرستان قایم شهر سال تحصیلی 90-1389 بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مطالعات کاربردی بوده که به روش توصیفی - درمقطعی از سال 1390 به صورت نمونه گیری خوشه ای(ناحیه ای) با حجم نمونه 305نفر طبق جدول کرجسی ومورگان از بین دانش آموزان مقاطع راهنمایی و دبیرستان شهرستان قائمشهرانجام شده است. ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه بوده است. داده ها پس از گرد آوری توسط نرم افزارSPSS و آزمون های مرتبط مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    5/52% از نمونه ها پسر و 5/47% دختر، 57% از افراد مورد پژوهش دچار کمبود وزن بودند، بیش از 8/13% نیز چاق و خیلی چاق، تنها 2/29 درصد از نمونه وزنی نرمال داشتند. بین شاخص توده بدن بالا ومصرف غذاهای سرخ کردنی، سرعت غذا خوردن، تماشای تلویزیون و مطالعه حین غذا خوردن، رژیم سخت و کم کالری، مصرف روغن، تعداد افراد چاق در خانواده، تحصیلات خانواده اختلاف معناداری وجود داشت و بین شاخص توده بدن و مصرف ساندویج و چیپس و پفک، مصرف شیر، آب، میوه، سالاد و سبزی، مصرف انرژی، پروتئین و کربوهیدرات، لقمه های خانگی، انواع رژیم، بعد خانوار و شغل والدین ارتباطی وجود نداشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش تاثیر مثبت سطح تحصیلات والدین و آگاهی خانواده ها را بر تغذیه وشاخص توده بدن را نشان می دهد. لذا توجه به افزایش آگاهی خانواده بر تغذیه دانش آموزان ضروری است.
  • ام البنین زارع*، هاجر پاشا، مولود صادقی نیک، آزاده کیا پور صفحه 7
    زمینه و هدف
    آسیب های پرینه که بدنبال زایمان طبیعی ایجاد می شوند عوارض کوتاه و بلند مدتی را بدنبال دارند که نیازمند مداخلاتی است که احتمال شانس پرینه سالم را افزایش دهد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر ماساژ پرینه با لوبریکانت استریل، بر روی موارد اپی زیاتومی و پارگی پرینه انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 145 نفر از زنان نخست زا مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی امام علی (ع) آمل انجام شد. افراد به ترتیب ورود یک در میان در یکی از دو گروه ماساژ با لوبریکانت استریل (45 نفر) و یا بدون مداخله (100 نفر) قرار گرفتند. در گروه مداخله، ماساژ آرام، آهسته با دو انگشت سبابه و میانی آغشته به لوبریکانت بمدت 10-5 دقیقه بدون توجه به پوزیشن مادر در طی مرحله دوم زایمان انجام شد، در گروه کنترل فقط مانور ریتگن استفاده شد، سپس فراوانی پرینه سالم، اپی زیاتومی، پارگی پرینه، میانگین طول مرحله دوم لیبر، نمره آپگار دقیقه اول و پنجم در دو گروه تعیین و با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    در گروه مداخله فراوانی پرینه سالم (10 نفر) 2/22%، اپی زیاتومی (20 نفر) 4/44% و پارگی پرینه (15 نفر) 3/33% و در گروه کنترل این مقادیر به ترتیب (20 نفر) 2/20%، (71 نفر) 3/49% و (28 نفر) 3/28% بود که این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. در گروه ماساژ با لوبریکانت فراوانی پارگی درجه یک (15 نفر) 3/33% و در گروه کنترل فراوانی پارگی درجه یک (28 نفر) 3/28% بود که این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. در گروه مداخله و کنترل پارگی های درجه دو، سه و چهار رخ نداد.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ماساژ پرینه با لوبریکانت فایده یا ضرری در کاهش آسیب ناحیه ژنیتال ندارد. بنابراین استفاده از ماساژ به عنوان تکنیک کنترل پرینه براساس معیارهای زایمانی و راحتی و تمایل زن در حین زایمان، بدون خطر می باشد.
    کلیدواژگان: ماساژ، اپی زیاتومی، پرینه، پارگی، مرحله دوم زایمان
  • علیه عباسی*، حمیرا طهماسبی، صغری حسنی، غلامرضا نصیری تاکامی صفحه 13
    زمینه و هدف
    پدران و مادران طی مراحل رشد جنین به اشکال متفاوت با فرزند به دنیا نیامده تعامل برقرار می نمایند. به علت تاثیر دلبستگی بر رشد و سلامت آینده شیرخوار تعیین دلبستگی پدر و مادر به جنین و عوامل مرتبط بسیار مهم است. هدف این پژوهش تعیین و مقایسه میزان دلبستگی به جنین در زوجین مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ساری بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی است که روی 386 نفر از مادران باردار و همسرانشان که به مراکز بهداشتی درمانی شهر ساری مراجعه نموده اند، انجام شده است. ابزار مورد استفاده در این پژوهش فرم مصاحبه و مقیاس دلبستگی مادر-جنین و پدر – جنین کرانلی بوده است. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 14 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بر اساس مقایسه میانگین ها، یافته ها نشان داده است که میانگین میزان دلبستگی در مادران55/0± 56/3 و در پدران 55/0 ± 36/3 بوده است که از نظر آماری تفاوت آنها معنی دار بوده است (001/0P<). همچنین متغیرهایی مانند علاقه به همسر (004/0= p)، رضایت از زندگی زناشویی (001/0P<) و خواسته بودن بارداری (001/0P<) از عوامل موثر بر دلبستگی بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    اگر چه پدران دلبستگی کمتری داشته اند، مهم آن است که میزان دلبستگی و عوامل موثر بر آن تعیین گردد تا بتوان موجبات افزایش دلبستگی در پدرها و مادرها را فراهم نمود تا بدین وسیله مشارکت مردان را در سیستم بهداشت باروری افزایش داد.
    کلیدواژگان: دلبستگی، دلبستگی مادر، جنین، دلبستگی پدر، جنین
  • فریدخت یزدانی* صفحه 19
    زمینه و هدف
    در حالی که حاملگی برنامه ریزی شده واقعه ای خوشایند برای خانواده است، حاملگی ناخواسته آثار نامطلوبی بر مادر، نوزاد و نهایتا کل خانواده بر جای می گذارد. این مطالعه با هدف مقایسه ی برخی متغیرهای زمینه ای در زنان با حاملگی ناخواسته و برنامه ریزی شده انجام گرفته است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک مطالعه ی توصیفی مقطعی است که بر روی 100 نفر از زنان باردار و همسردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر نجف آباد در سال 1391 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرونده موجود در مراکز بهداشتی درمانی و پرسشنامه محقق ساخته بود. پرسشنامه از طریق مصاحبه با خانم باردار در خرداد ماه تکمیل گردید. داده ها با روش های آمار توصیفی – تحلیلی توسط نرم افزار 16spss تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، 35% بارداری ها ناخواسته و 65% با برنامه ریزی بود. از میان متغیرهای زمینه ای نظیر شغل همسر، تعداد فرزندان دلخواه، میانگین تعداد فرزند پسر، جنسیت فرزند و روش پیشگیری مورد استفاده، بین دو گروه خواسته و ناخواسته از لحاظ آماری اختلاف معناداری در سطح 0.05 p< مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که درصد قابل توجهی از حاملگی های ناخواسته به دنبال استفاده از روش طبیعی یا منقطع بوده است؛ مشاوره و آموزش بیشتر در خصوص استفاده صحیح از روش های پیشگیری و آگاه نمودن افراد از روش پیشگیری از حاملگی اورژانسی در راستای ارتقای کیفی خدمات تنظیم خانواده ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: حاملگی ناخواسته، حاملگی برنامه ریزی نشده، تنظیم خانواده
  • مریم راستی*، رمضان حسن زاده، بهرام میرزاییان صفحه 27
    زمینه و هدف
    این پژوهش، با هدف مقایسه ی پنج عامل شخصیت و شادکامی در بین زنان بارور و نابارور شهرستان ساری در فروردین 91 می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش مطالعه ای مورد شاهدی است که به صورت نمونه گیری تصادفی با جامعه آماری 120 نفر و حجم نمونه 92 نفر طبق جدول کرجسی و مورگان از بین زنان بارور مراجعه کننده به مرکز بهداشت شهید ادیبی و زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری حضرت مریم در فروردین 91 انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه نئو و پرسشنامه شادکامی آکسفورد بود و در نرم افزار Spss نسخه 16 توسط آزمون t مستقل مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در بارورین و نابارورین، متغیرهای روان رنجور خویی (001/0=p)، برون گرایی (004/0=p) در سطح 05/0>p تفاوت معنی دار وجود دارد، گشودگی (130/0= p)، توافقی بودن (715/0=p) و وجدانی بودن (413/0=p) در سطح 05/0

    p تفاوت معنی دار وجود دارد.

    بحث و نتیجه گیری
    همان طور که نتایج نشان داد، روان رنجوری در زنان نابارور بیشتر از زنان بارور گزارش شد و بارورها برون گرایی بیشتری نسبت به زنان نابارور به دست آوردند. در میزان گشودگی، توافقی بودن و وجدانی بودن در دو گروه تفاوتی مشاهده نشد. در شادکامی نیز ناباروها میزان شادکامی کمتری نسبت به بارورها به دست آوردند. زنان به عنوان محور اساسی سلامت خانواده و جامعه محسوب می شوند از آنجا که سلامت روان بر جسم آدمی تاثیر گذار است، شادکامی زنان عنصری اساسی برای دستیابی به شادکامی جامعه است بنابر این حل مشکلات شخصیتی در زنان نابارور از طریق روان درمانی و خانواده درمانی ضروریست. زیرا در طی مداخله درمانی، افراد یاد می گیرند که چگونه با بحران ایجاد شده مقابله نموده و اضطراب و افسردگی خود را کاهش داده تا بتوانند شاد زیستن را آموخته و تجربه کنند.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیت، شادکامی، بارور و نابارور
  • فاطمه کیانی*، نگین مددزاده، بختیار حیدرنیا صفحه 34
    زمینه و هدف
    ورزش های دوران بارداری دارای اثرات مفیدی بر مادر و جنین می باشند. عوامل متعددی در تمایل مادر به انجام ورزش در دوران بارداری نقش دارند. لذا، این مطالعه برای بررسی علل گرایش زنان باردار شهر آستارا به انجام ورزش در دوران بارداری انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه به شکل توصیفی مقطعی بر روی 200 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهری یا روستایی و خانه های بهداشتی انجام شده است. ابزار مطالعه پرسشنامه با 23 سوال (7 سوال مربوط به متغیرهای دموگرافیک، 6 سوال مربوط به بارداری و 11 سوال درباره ورزش) است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS (16)، آمار توصیفی و آزمونهای آماری کای اسکوایر و آنالیز واریانس یکطرفه استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان 8/25 سال است. 5/97 درصد شرکت کنندگان خانه دار و 5/2 درصد از آنان شاغل بودند. 45 درصد شرکت کنندگان اظهار کرده اند که در دوران بارداری ورزش می کردند و 55 درصد آنان در بارداری ورزش نمی کرده اند. بیشترین علت انجام ورزش در بین زنان باردار توصیه پزشکان، ماماها و پرسنل بهداشتی درمانی به انجام ورزش بود. نتیجه آزمون آماری کای اسکوایر نشان می دهد زنان باردار ساکن روستا تمایل بیشتری به انجام ورزش در دوران بارداری دارند (001/0P<).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های پژوهش اخیر بر نقش مهم پزشکان، ماما ها و پرسنل بهداشتی درمانی بر تمایل زنان جهت انجام ورزش در دوران بارداری اشاره دارد. لذا در پیشنهاد می شود در کلاسهای بازآموزی پرسنل بر این نقش تاکید شود و آموزشهای لازم در مورد روش های انجام ورزش در دوران بارداری به ارائه دهندگان مراقبتهای دوران بارداری داده شود. همچنین نگرش این افراد نسبت به انجام ورزش دردوران بارداری ارزیابی و اصلاح گردد.
    کلیدواژگان: ورزش، بارداری، علل تاثیرگذار
  • قهرمان محمودی*، شهنام ابوالقاسمی، هادی درویشی خضری صفحه 41
    زمینه و هدف
    علاوه بر بالا بودن قندخون در بیماران دیابتی، سابقه افسردگی، احساس گناه، اضطراب، برچسب منفی به خود و فقدان اعتماد به نفس نیز دیده می شود. لذا، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش مصون سازی در مقابل استرس بر کاهش احساس فشار روانی مبتلایان به دیابت نوع II در شهرستان ساری انجام شده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع کار آزمایی بالینی بود. جامعه پژوهش 750 نفر از بیماران مبتلا به دیابت شهرستان ساری بودند. از بین 750 نفر، تعداد 275 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و با پر کردن پرسش نامه احساس فشار روانی مورد سنجش قرار گرفته اند که از بین آنها تعداد 24 نفر به صورت 2 گروه 12 نفره مورد و شاهد انتخاب و مداخله درمانی بر روی آن ها انجام شد. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه روانی مارکهام جهت سنجش میزان فشار روانی بود. جهت توصیف داده ها از آمار توصیفی و برای تحلیل داده های استنباطی از روش آماری کوواریانس با استفاده از نرم افزار SPSS پرداخته شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که آموزش مصون سازی استرس در گروه مورد و مقایسه آن با گروه کنترل اختلاف معنی داری را در میانگین دو گروه از نظر احساس فشار روانی نشان داده است (05/0 p<).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که میزان احساس فشار روانی بعد از پایان مداخله درمانی نسبت به قبل از درمان کاهش معنی داری یافت.لذا، بیماران دیابتی می توانند، از روش های درمان روان شناختی بعنوان درمان های مکمل همراه با درمانهای دارویی جهت کاهش فشار روانی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: آموزش مصون سازی، فشار روانی، میزان قند خون، دیابت نوع II
  • نادر آقاخانی، فرخنده شریف*، حمید شریف نیا، نرگس رهبر، منیژه پرخاشجوی، امیر امامی زیدی، ابوالقاسم سیادت پناه صفحه 47
    زمینه و هدف
    با توجه به اختلالات متابولیک ناشی از نارسایی کلیه و اهمیت تغذیه در ارتقای سلامت و کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی و آموزش موارد مربوط به تغذیه صحیح و با توجه به اینکه اکثر بیماران از آموزش منسجم و مدون در رابطه با رژیم غذایی مناسب خود محروم هستند. لذا این پژوهش، جهت تعیین کاربرد نظریه مرافبت از خود اورم در آموزش برنامه تغذیه ای بر کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی در بیمارستان های آموزشی ارومیه صورت گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 70 بیمار دیالیزی در مراکز دیالیز بیمارستان های آموزشی ارومیه در سال 1388 به روش مبتنی بر هدف انتخاب و بصورت تصادفی ساده در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. بعد از انجام پیش آزمون برنامه طراحی شده در ارتباط با تغذیه صحیح برای گروه مداخله اجرا شد. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه بررسی اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه کیفیت زندگی فرم کوتاه 36 گردآوری گردید. داده ها در دو مرحله پیش از انجام مداخله و یک ماه پس از انجام مداخله جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تی مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    تاثیر آموزش مراقبت از خود با مشخصات دموگرافیکی چون، وضعیت اقتصادی و سطح تحصیلات در ارتباط بود، در صورتی که با سن، جنسیت و طول مدت دیالیز ارتباط معنادار آماری نداشت) 05/0 p=.) بین میانگین نمره سلامت جسمانی در مرحله قبل و بعد از آموزش خود مراقبتی جهت تغذیه، اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (049/0 p=). در بررسی تاثیر آموزش تغذیه صحیح بر کیفیت زندگی، میانگین نمرات از نظر عملکرد جسمانی، ایفای نقش جسمانی، درد جسمانی، سلامت عمومی، میزان سرزندگی، ایفای نقش عاطفی، درک کلی از سلامتی معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش و با بررسی پژوهش های موجود، آموزش خود مراقبتی تغذیه بر ارتقای کیفیت زندگی بیماران تاثیر داشت. هرچند معنی دار نبودن اختلافات قبل و بعد از آموزش در این پژوهش را می توان به کم سوادی اکثریت واحدهای پژوهش و احتمال فراموشی یا انجام ندادن توصیه ها به علت دشواری اجرا یا فقر دانست.
    کلیدواژگان: آموزش برنامه تغذیه ای، مراقبت از خود، اورم، کیفیت زندگی، همودیالیز
|
  • Mohammad Ali Jahani*, Razie Montazar Faraj, Mohammad Amiri, Azita Ali Nejad, Sedigheh Nik Khah, Nasibeh Abbasi Wand Page 1
    Background And Objective
    BMI is the most important international indexes for physical health assessment and it is a tool for awareness about optimal nutrition during adolescence. The Aim of this study was a survey about the impact of nutrition on BMI of guidance school and high school students of ghaemshahr city in the academic year 2010-2011.
    Methods
    This study is the kind of applied studies that was performed with analytical descriptive, cross-sectional method. The samples of this research were obtained through the table of Kerjcie and Morgan and cluster random sampling method and between guidance and high school students of ghaemshahr city. The volume of samples was 305 people. The collected data were analyzed using SPSS software and associated tests.
    Results
    52/5% of samples were male and 47/5% were female, 57% of subjects were under weight, more than 13/8% was obese and very obese, and only 29/2% of the sample have normal weight. There was a significant difference between high BMI and consuming fried foods, the speed of eating, eating while watching TV or reading, difficult and low-calorie diet, oil consumption, the number of obese people in the family, and the level of family education. But there was no correlation Between BMI and eating sandwich, chips and snack, milk, fruit juice, salads and vegetables, consumption of protein, carbohydrate, and homemade food, type of diet, the number of persons in family and the occupation of parents.
    Conclusion
    the result of this study revealed the positive effect of education Level of parents and awareness of families about nutrition and BMI. Therefore it is necessary to increase the awareness of families about the nutrition of students.
    Keywords: Nutrition, BMI, Students, Ghaemshahr
  • Omol, Banin Zare *, Hajar Pasha, Moolood Sadeghi Nik, Azadeh Kyapoor Page 7
    Background And Objective
    Perineal trauma during natural vaginal delivery is associated with short and long term morbidity for women. Interventions to increase the possibility for an intact perineum are needed. This study aimed to determine the effect of perineal massage with a sterile lubricant on episiotomy and laceration.
    Methods
    This clinical trial study was performed on 145 nulliparous women who referred to Amol Emam Ali teaching center for normal delivery. They were randomly participating massage with lubricant (45 cases) or control group (100 cases). In massage group when they progressed to full dilatation of the cervix, the midwife inserted two fingers inside vagina and using a sweeping motion gently stretch the perineum with lubricant 5up to 10 minute, in and between mother’s pushing in second stage of labor. In control group just Ritgen Maneuver was applied. At last we compared the rate of intact perineum, episiotomy and laceration, mean duration of second stage of labor and Apgar score in 1 and 5 minute between two groups.
    Results
    In case group, intact perineum, episiotomy and laceration were: 22.2% (10), 44.4% (20), 33.3 (15) respectively. In control group, intact perineum, episiotomy and laceration were: 20.2% (20), 49.3% (71), 28.3% (28) respectively. This difference was not statistically significant. In massage group, first degree laceration was 33.3% (15). In control group, first degree laceration was 28.3% (28).This difference was not statistically significant. In massaged control groups, Second, third and fourth degree laceration have not occurred.
    Conclusion
    The results showed that massage with a sterile lubricant provides no apparent advantage or disadvantage in reducing perineal trauma. Therefore, the use of massage as technique for perineal control is safe based on labor criteria and women’s preference during delivery.
    Keywords: Perineal massage, Episiotomy, Trauma, Laceration, The second stage of labor
  • Elieh Abasi*, Homeyra Tahmasbi, Soghra Hasani, Golamreza Nasiri Page 13
    Background And Objective
    Mothers and fathers interact differently with the developing fetus. It is important to recognize the maternal and paternal fetal attachment and factors influencing them because of the effects on the future health and development of the infant. The aim of this study was to compare maternal fetal attachment (MFA) and paternal fetal attachment (PFA) in couples referred to health care centers in sari.
    Methods
    A cross-sectional descriptive study design was used. The sample included 386 pregnant women and their husbands. The instruments used for data collection were interview form, Cranley MFA and PFA scales. The data were analysed statistically using SPSS version 14.
    Results
    Finding revealed that the maternal fetal attachment score for pregnant women was 3.56 ± 0.55 and paternal fetal attachment score was 3.36 ± 0.55. The difference between them was statistically meaningful (p<0.001). Also variables like planned pregnancy (p<0.001), interest in husband (p=0.004), marital satisfaction (p<0.001) were effective on MFA.
    Conclusion
    Although fathers had lower fetal attachment scores than pregnant women, it is important to assess variables effect on the attachment of the mother and father towards their fetus. In this way we can increase participation of men in reproductive health.
    Keywords: Attachment, Maternal, fetal attachment, Paternal, fetal attachment
  • Faridokht Yazdani* Page 19
    Background And Objective
    While planned pregnancy is the pleasant event for family, unwanted pregnancy has adverse effects on maternal, newborn and finally the whole family. This study was conducted to compare some factors in women with unwanted and planned pregnancy.
    Methods
    This survey is a descriptive-analytic study was conducted on 100 married and pregnant women that attending health centers in Najaf Abad in 2012. Data were collected via a questionnaire and interviews with pregnant women in health centers. Questionnaire was completed through a month in June. The data were analyzed by spss (16.0) software.
    Results
    In this study, 35% of pregnancies were unwanted and 65% were planned. Among the background variables such as occupation of spouse, number of children desired, the average number of sons, child sex and contraceptive method used was observed statistically significant differences between groups of wanted and unintended at level of p <0.05.
    Conclusion
    With considerable percentage of unwanted pregnancies takes place following the withdrawal method; More advice and training on proper use of contraceptive methods and awareness of the people of emergency contraception in order to improve the quality of family planning services are essential.
    Keywords: Unwanted pregnancy, Unplanned pregnancy, Family planning
  • Maryam Rasti*, Ramezan Hassanzadeh, Bahram Mirzaian Page 27
    Background And Objective
    This study aimed to compare the five factors of personality and happiness among fertile and infertile women in Sari city is in Persian date Farvardin 91.
    Methods
    Method is Causal - Comparative Case-control study of a random sample of the population 120 subjects and a sample size of 92 subjects Krjsy and Morgan table of fertile women Referred Adibi martyr Health Center and Infertili women referred to the Infertility Center Mary were enrolled in the Persian date Farvardin 91. Oxford Happiness Questionnaire and the NEO questionnaire were used to gather data and spss version 16 software was applied to run t. test (t-independent).
    Results
    In fertilities and infertilities variables neurosis (p = 0.001), extroversion (p=0.004) in the p<0.05 there is a significant difference,openness (p=0.130), Agreement (p=0.715) and conscionable (p= 0.413) in the p>0.05 not significant. But happiness (p= 0.041) in the p<0.05 there is a significant difference.
    Conclusion
    The results showed that neuroticism is more in infertility women and extroversion is more in fertile women to in fertility women. there is no differences between openness, agreement and conscionable in two groups. In happiness received infertilities amount isless than fertility women. Women are considered as core family and society health.because affects mental health of the human body The. happiness of women is an essential element to achieve the happiness of society soresolvent personality problems necessary through psychotherapy and family therapy in infertile women. During the intervention, participants learn how to deal with the crisis caused by, reduced anxiety and depression, could happily live and learn and experience.
    Keywords: Factors personality, Happiness, Fertility, Infertility
  • Fatemeh Kyani*, Negin Madadzadeh, Bakhtiyar Heydarnia Page 34
    Background And Objective
    Women who their engage in exercise programs during their pregnancy have an opportunity to promote physiological and mental health. The aim of this study was to determine the tendency of women to exercise among whom attended in health care posts in Astara 2011.
    Methods
    In this descriptive study, 200 women were chosen by consecutive sampling method. The instrument for data collection was researcher – made3 parts questionnaire, consisting of demographic form. Characteristic, 6 sentences about pregnancy, 11 sentences about doing exercise during pregnancy. Information was obtained through face to face interview. The obtained data were analyzed by χ 2 and one way ANOVA statistical test.
    Results
    The mean age of participants was 25.8. The 45.5 percent of participants were done exercise during pregnancy. The main reason for doing exercise was recommendation of the team of prenatal care. There was significant differences between location of residence and doing exercise (P<0.0001).
    Conclusion
    The main reason for doing exercise was recommendation of the team of parenatal care. Therefore, we emphasize teaching about doing exercise and its important role on improve of women performance during pregnancy.
    Keywords: Pregnancy, Exercise, Effecting factor
  • Gahraman Mahmoudi*, Shahnam Abolghasemi, Hadi Darvishi Khezri Page 41
    Background And Objective
    The results of some studies show that there are some psychological problems in people with diabetes, such as depression, stress, selfnegative labeling and lack of self confidence. In this study, in order to determine of the effect of cognitive-behavioral treatment in reducing the feeling of emotional pressure.
    Methods
    This feeling was reviewed, by the morghan's measurement for feeling of emotional pressure. Among them people who had the highest emotional pressure were selected and randomly divided into two groups, each consist of 12 patients. They were given treatment.
    Results
    After the end of treatment, they were tested again. Obtained data were analyzed by SPSS soft were, 18th edition and ANCOVA covariance statistical test. There are some meaningful differences between the pre-and post test level of emotional pressure.
    Conclusion
    The obtained data of the present study showed that the stress immunization teaching was reduced stressful psychological feeling in patient with type 2 diabetes. Therefore, type 2 diabetes patients can be uses from this method for decrease stressful psychological feeling.
    Keywords: Stress immunization teaching_Psychological feeling_Blood sugar_Type 2 diabetes
  • Nader Aghakhani, Farkhondeh Sharif *, Hamid Sharif Nia, Narges Rahbar, Manizheh Parkhashjooy, Amir Emami Zeydi, Abolghasem Siyadat Panah Page 47
    Background And Objective
    A chronic disease is a long term, debilitating with a noncurable pathology that may cause decrease in quality of life. The patients need a long term help for keeping their abilities and preventing of disabilities. Orem self care pattern can be used for creating a balance between human abilities and needs like proper diet. With regard to importance of nutrition in health promotion and quality of life in hem dialysis patients and lacking of related educational programs, the study was done to determine Orem’s nursing theory effects on nutritional program self-care on quality of life in haemodialysis patients referred in educational hospitals in Urmia-Iran.
    Methods
    In a Design of quasi-experiments, 70 patients in dialysis wards in treatment group and a control group in educational hospitals in Urmia in 2009 were requested to fill in demographic questionnaire and the validated SF-36 QoL questionnaire before and after receiving dietary education. The SF-36 questionnaire was used، a short-form QoL scoring system consists of 36 questions that are compressed into eight multi-item scales covering all aspects of QoL. Ttest and ANOVA were used for data analysis.
    Results
    Self care education about nutrition had asign ificatant relationship with economic situation and educational status. (p=0. 05) But no significant relationship with age, gender and duration of hemodialysid was seen (p=0. 14) in study of proper nutrition education effects, no significant relationship with physical functioning، role-physical, vitality, emotional role, general health, general perception about health no significant relationship was found.
    Conclusion
    Based on the results, self-care for nutrition dimension was effective on QOL in patients. However, non-significant meaningfulness before or after education in some items may be related to patients illiteracy or misunderstanding of education that were taught because of Poverty and difficulty.
    Keywords: Nutritional program education, Self, care pattern, Orem, Quality of Life, Hemodialysis. Urmia